Jumaat, 23 November 2012

Herbalife Bagi side Effect tak?


~Dengan nama allah yang maha permurah lagi maga mengasihani~

Entry kali nie nie tak lain tak bukan nak share Testemoni kakak saya Arjuna Tull Alawiyah.
Sebelum akak saya mnghidap bnyak pnyakit,di usia muda di awal 20-an dah ada darah tinggi,Kalau jatuh ke or terkena ape2,mmg confirm la bengkak

UBAT memg banyak   ..   WAJIB Makan ubat darah tinggi


******

Satu lagi penyakit die. ..Die tak boleh solat duduk,Dan dah setahun die terapi di HOSPITAL
Doktor cakap tulang dia tak lekat,mcm haus kirenye.So,setiap hari SELASA,memang ada temujanji dngan DOKTOR kat HOSPITAL.


******

Punca penyakit akak ni sebenarnya die kuat makan,makan kadang2 setiap waktu,kalau makanan tak habis,tak perlu nak risau sebab dia ada untuk mnghabiskannya.hahhaha
Nak tengok tak gambar dia dahulu,tapi korang jangan gelak k ^_^


1...


2...


3....


Waktu nie berat die dalam 89 kg

Gambar ni waktu raya dulu,aq tak boleh bayang lah muka dia



***********


NAK TENGOK LAGI?






Lepas raya adidilfitri haritu,Pada satu hari tu dia bangun tidur,dia dah tak boleh berjalan,kaki dia tak boleh nak pijak.Kesian giler,Yang saya tahu dia hanya pakai kerusi roda,3 kali dia masuk hospital.almost dekat sebulan lah kot.



Bila saya bagi flyers nak sebnarkan misi Nutrisi,Orang ramai akan cakap

"........ Takpelah dik,akak x berani nak cube ubat kurus ni....."

"...... Mahalnye kak,Kalau kat luar murah je produk lain"

"...... Dik , ada effect tak,takutlah"




NAK TAHU APA JAWAPANNYE?


"Akak/Adik..Herbalife nie bukan UBAT KURUS , UBAT GEMUK ,atau ubat ape2 lah.
Kakak saya dah turun 14 kilo kak,saya minggu petama je dah turun 2 kilo,
kalau nak murah boleh je, akak nampak tak lorong kedai tu,atau kat KAKI LIMA,kat situ ada jual ubat kurus, 5 PIL RM10...
COMPANY HERBALIFE dah berthan selma 32 tahun..

Tapi yang bestnya , ALHAMDULLILAH saya masih hidup kak...."


NAK TAHU LAGI SIDE EFFECT CONSUME HERBALIFE??

KAK ARJUNA DAH LOSE 14 KG

" Ini lah Side Effectnya!!! "

Alahmdullilah,Dah turn 14 kilo..









JOM KITA BUAT PERBEZAAN BAJU YANG SAMA NAK???






THANKS ALLAH    THANKS HERBALIFE 

ALHAMDULLILAH..Sekarang akak dah improve health,Dulu tak boleh jalan,Sekg dah boleh tapi sikit2 lah,terhencut-hencut sedikit.Dah bnyak IMPROVE.

Semuan penyakit bukan HERBALIFE SEMBUH, tapi ALLAH YANG SEMBUH

KITA JUST IKHTIAR DAN UASAHA

Camne nak uasaha or ikhtiar?

START CONSUME HERBALIFE SEKARANG !! 






Rabu, 7 November 2012




Lirik Pujaan Hati – Kangen Band

Hei pujaan hati apa kabarmu
Ku harap kau baik-baik saja
Pujaan hati andai kau tahu
Ku sangat mencintai dirimu

Verse
Hei pujaan hati setiap malam
Aku berdoa kepada sang Tuhan
Berharap cintaku jadi kenyataan
Agar ku tenang meniti kehidupan

Hei pujaan hati pujaan hati
Pujaan hati pujaan hati

Chorus
Mengapa kau tak membalas cintaku
Mengapa engkau abaikan rasaku
Ataukah mungkin hatimu membeku
Hingga kau tak pernah pedulikan aku
Hei pujaan hati pujaan hati

Ulang Verse

Pujaan hati pujaan hati
Pujaan hati pujaan hati

Ulang Chorus

Cobalah mengerti keadaanku
Dan cobalah fahami keinginanku
Ku ingin engkau menjadi milikku
Lengkapi jalan cerita hidupku

Hei pujaan hati pujaan hati
Pujaan hati pujaan hati
Pujaan hati pujaan hati
Pujaan hati pujaan hati





video

Isnin, 5 November 2012

Sambutan Raya Aidilfitri 2012

~Dengan nama Allah Yang Maha permurah lagi Maha Penyayang~

Alahamdullila 2x..Rasanya dah lama giler tak updated blog,rasanya dah start bersawang and setakat nie tak tumbuh lagi labah2..Seaptutnya cerita hari raya nie dah lama berlalu,and sepatutnya dah lama updated but aku nak gak updated..Kenangan hari raya tahun seronok sangat 2x,Tema raya kitaorng Purple Pink..Fuhh semngat kan,nak satu warna..hehh..Macam biasa kitaorng dah 5 tahun beraya di rumah sendiri.My parents merupakan anak yatim piatu.Arwah atuk dan nenek kedua2 belah dah lama meninggalkan kami since aku kecil lagi..Al Fatihah buat mereka..

Al-Fatihah..




















Seperti biasa,Pagi2 kena bangun..takbir,memuji kebesaran Allah,Hari kemenangan Umat Islam..Alhamdullilah.Nasib baik kali nie aku berkesempatan untuk menunaikan solat..Lepas je solat Hari Raya,Kamiorng sekeluarga bermaaf-maafan,nie paling menghayat hati..Serious parents aku kalau time2 nie,mesti mengalirkan air mata..Lepas tue,kitaorng adik beradik saling mintak maaf,kot2 ada tersalah bahasa.. ^_^
Lepas tue,apalagi kitaorng------------?
hehhe beraya lah,pergi rumah sanak saudara kat kampung <3 p="p">
Pagi2 raya aq semangat giler tau x sebb aper.A new face.hehehe,Muka bersiih sikit sebelum ni kan ada jerawat,
Thanks Allah,thanks HERBALIFE <3 td="td">

semngat aku bergambar dengan botol HERBALIFE

Inii gambar sekeluarga.Tema raya Purple Pink (sama kan baju)








Ini cousin aq yang palng tua,Anak2 die dah besar,ada yang tua dari aq rasanya..

Ini siblings adik beradik Abah,Dari kiri Oncu,Abah,Mak Ngah Siti

Mempersembahkan Parents yang tesayang, InsyAllah  semoga berkekalan  ^_^






Nie kakak aq,dulu berat die 90 lebih,die start minum Herbalife,Sekag dah 77 kilo..teruskan..


Nie cousin2 aq..hehe

Nie abah ngan mak


Kaum Adam dalam Family aq


Cube teka laki duk sebelah aq tue sapa??Tunang or suami??
Takla,salah tekaan korang,Tue abang sulung aq

Seronok kan tengok gambar??Seronok bila adik beradik berkumpul,rasa meriah,kalau x rumah mesti sunyi.Lepas je habis raya,terus kene prepared untuk Final Exam!!Fuhhh takut sangat2..
Tapi Alhamdullilah Allah kan ada,Ape yang Allah tetapkan,tue sama Rezeki Allah.<3 p="p">